ua en ru

СБУ запобігла теракт на залізниці в Запорізькій області

СБУ запобігла теракт на залізниці в Запорізькій області

Служба безпеки України затримала двох диверсантів, які планували теракт на залізниці в Запорізькій області. Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"В рамках масштабних антитерористичних та антидиверсійних заходів, зокрема, щодо охорони стратегічно важливих об'єктів, співробітники СБУ затримали двох диверсантів, які планували підірвати залізничний шлях на ділянці "станція їм. А. Олімова" - "Запоріжжя-2", - написав він.

За даними СБУ, отриманими ще на початку січня, російський інструктор створив диверсійно-розвідувальну групу для здійснення терористичної діяльності в Запорізькому регіоні. СБУ встановила, що двоє жителів Донецької області заздалегідь прибутку в Запоріжжі і почали підготовку до вчинення диверсії. Диверсанти планували підірвати шляху на жвавому ділянці дороги та забезпечити сходження потяга з рейок.

"Пристрій для сходу поїзда з рейок ("черевик" з вкладеною в нього гранатою РГД-5) диверсантами було встановлено в місці найвищої швидкості поїзда (з урахуванням місцевості висота схилу дозволяла завдати максимальної шкоди)", - написав Лубківський.

У ході спецоперації СБУ затримала обох зловмисників.

Під час обшуку орендованої ними квартири оперативники вилучили гранати з запалами, три тротилові шашки (вагою 400 грамів кожна), план-схему міста, карти з позначками автомобільних і залізничних доріг Запоріжжя.

Слідчими розпочато кримінальне провадження за ст. ст. 15, 113 (закінчений замах на диверсію) КК України.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці запобігли підрив на ж/д в Одеській обл.