ua en ru

СБУ запобігла теракт в Києві

СБУ запобігла теракт в Києві Фото: співробітники СБУ

Затриманий диверсант ЛНР, який готував "марш білих хусточок" і теракт

Служба безпеки України затримала в Києві диверсанта, який планував вчинення терористичного акту в столиці. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Повідомляється, що диверсант мав намір організувати в Києві "марш білих хусточок" і здійснити під час його проведення теракт.

"Затриманий готував базу для диверсійної групи, яка збиралася відправитися в Київ з ЛНР. За задумом російських кураторів, терористичний акт під час фейкового "маршу білих хусточок" повинен був дестабілізувати ситуацію в столиці України і спровокувати заворушення", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні також йдеться, що затриманий з травня до липня 2014 р. очолював "слідчий підрозділ" формування бойовиків "Лісовик", яке діяло в Луганській області.

"Він безпосередньо допитував і катував українських військовослужбовців і мирних громадян, яких терористи підозрювали в проукраїнських позиціях. Терорист також брав участь у бойових діях і диверсійних операціях проти сил антитерористичної операції, у ході яких отримав численні поранення", - зазначили в СБУ.

Нагадаємо, СБУ запобігла теракти і вбивства членів "Правого сектора" в Дніпропетровську.