ua en ru

СБУ запобігла теракт в Донецькій області

СБУ запобігла теракт в Донецькій області Фото: боєприпаси

Правоохоронці виявили в Світлодарську вибухівку, підготовлену для проведення диверсії

В районі міста Світлодарськ Донецької області співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з військовослужбовцями батальйону їм. генерала Кульчицького Національної гвардії виявила вибухівку, підготовлену для проведення диверсії. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Три снаряди калібру 120мм, тротилову шашку вагою 230 грам і бікфордів шнур правоохоронці виявили завдяки пильності місцевих жителів. Також у лісосмузі біля села Бугас Волноваського району зі схованки було вилучено три танкові снаряди калібру 125 мм, 4 пострілу ПГ-9 до протитанкового гранатомету, гранатомет РПГ-22; 200 пострілів ВОГ-17 до автоматичного гранатомета, 250 снарядів до гармати калібру 30 мм та 10 000 набоїв різного калібру", - йдеться в повідомленні.

Також на території одного з приватних житлових будинків смт.Станиця Луганська правоохоронці вилучили зі схованки три гранатомета РПГ-26, протипіхотну міну ОЗМ-72 і патрони калібру 12,7 мм

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 5 січня Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з поліцією і прикордонниками викрили в Одесі контрабандну схему ввезення в Україну техніки на мільйони гривень.