ua en ru

СБУ запобігла операції з відчуження майна "Укргазбанку"

СБУ запобігла операції з відчуження майна "Укргазбанку" Фото: СБУ попередила відчуження майна держбанку

Два колишніх чиновника банку намагалися продати земельні ділянки вартістю 55 млн гривень

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прокуратурою і поліцією попередили операцію з відчуження майна ПАТ "Укргазбанк". Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Під заставою у державного банку в Києві були дві земельні ділянки вартістю майже п'ятдесят п'ять мільйонів гривень. Один з колишніх приватних власників банку і колишній заступник голови правління, зламавши базу даних, вивели майно з-під застави і зняли обмеження на його реалізацію. Діючи за дорученням від комерційних структур, ділянки яких були під заставою, зловмисники продали одну з них, а другу оформили іпотеку", - йдеться в повідомленні.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, співробітники спецслужби встановили всі обставини досконалої операції. Завдяки вжитим міліцією заходам "Укргазбанк" повернув право власності на земельні ділянки.

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро розкрили масштабну корупційну схему, організовану чиновниками прокуратури і поліції в Тернопільській області.