ua en ru

СБУ відповіла на звинувачення у причетності її генерала до вбивства Гандзюк

СБУ відповіла на звинувачення у причетності її генерала до вбивства Гандзюк скрин_видео_канала_YouTube_СБУ

В СБУ назвали звинувачення спробою нівелювати доказову базу СБУ проти Мангера

В Службі безпеки України (СБУ) прокоментували заяву голови Херсонської облради Владислава Мангера про те, що вбивство активістки Катерини Гандзюк організував генерал Служби безпеки України Данило Доценко. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення спікера СБУ Олени Гітлянської, опубліковане в Facebook.

За її словами, звинувачення Мангера "викликає навіть не здивування, а обурення".

Через велику зацікавленість заявою Голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера щодо причетності до нападу на Катерину Гандзюк керівника департаменту СБУ Данила Доценко – наголошую: заява Мангера, обґрунтовано підозрюваного в організації вбивства активістки Гандзюк, зроблена під час судового засідання з обрання йому міри запобіжного заходу викликає навіть не здивування, а обурення. Вона є абсурдною, безпідставною та наклепницькою", - заявила вона.

У СБУ не виключають, що метою звинувачення "була спроба нівелювати той великий обсяг доказової бази, який проти нього зібрала Служба безпеки України і домогтися передачі справи в інший правоохоронний орган".

СБУ відповіла на звинувачення у причетності її генерала до вбивства Гандзюк

Нагадаємо, під час судового засідання Мангер заявив, що вбивство Гандзюк організував генерал СБУ Доценко. За словами підозрюваного, Гандзюк мала тісні зв'язки з СБУ. Мангер уточнив, що вважає справу проти нього політично мотивованою і спрямованою проти лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко.