ua en ru

СБУ почала процедуру заочного засудження 2 бойовиків по трагедії 2 травня в Одесі

СБУ почала процедуру заочного засудження 2 бойовиків по трагедії 2 травня в Одесі Фото: Служба безпеки України

Відомство викликало підозрюваних 20 жовтня для вручення повісток

Служба безпеки України почала процедуру заочного засудження двох підозрюваних в організації заворушень 2 травня 2014 р. в Одесі. Відомство шляхом розміщення повісток у виданні "Урядовий кур'єр" викликало їх для вручення підозр в зазіханні на територіальну цілісність України.

Громадянин Росії Олексій Фоминов (командир загону "Одеса" при "ЛНР", Фома) і українець Станіслав Культа (бойовик загону "Спарта" при "ДНР", Гамбіт) викликані 20 жовтня на 10:00 в слідчий відділ УСБУ в Одеській області для вручення письмового повідомлення про підозру, допиту як підозрюваних і надання доступу до матеріалів досудового розслідування.

Чоловіків підозрюють у спробі вчинення дій, які передбачені ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (умисні дії, вчинені з метою зміни меж, території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі).

Відзначимо, що публікація повісток необхідна для початку процедури заочного засудження бойовиків згідно закону про невідворотність покарання за окремі злочини проти основ нацбезпеки, громадської безпеки та корупційні злочини.

Нагадаємо, Одеський апеляційний адміністративний суд залишив в силі рішення першої інстанції, відповідно до якого журналісти можуть отримати копії висновків судово-медичних експертів у справі про трагедію 2 травня 2014 в Одесі.