ua en ru

Савченко заявила, що не житиме в РФ і продовжить голодування

Савченко заявила, що не житиме в РФ і продовжить голодування Фото: Надія Савченко не планує залишатися в Росії

Льотчиця перебуває в нормальному фізичному стані

Українська льотчиця і нардеп Надія Савченко, яку незаконно утримують у РФ, заявила, що не має наміру сидіти в російській в'язниці, й обіцяє продовжити голодування. Про це повідомила російська журналістка Вікторія Івлєва у своєму Facebook.

Зазначено, що журналістка передала відомості про Савченко від члена громадської спостережної комісії Ростовської області РФ Валентини Череватенко, яка побувала разом зі своїм колегою Володимиром Катасоновим 12 березня в українки у СІЗО в місті Новочеркаськ.

"Стан стабільний. Надя п'є воду. Вага стоїть. Думаємо, що організм, в якому був високий рівень зневоднення, протягом декількох днів набирав рідину. Можна сказати, що відчуває себе нормально для людини, який тримає голодування", - йдеться в повідомленні.

За словами Череватенко, від запрошення фахівців для огляду та УЗД Надя відмовляється.

"Температура і тиск у нормі, міряються тюремним лікарем двічі на добу. Коливань тиску немає. Вага вимірюється щодня вранці. На жодний біль не скаржиться. Про примусове годування не йдеться", - розповіла член громадської спостережної комісії.

Вона також передала слова Савченко на цій зустрічі: "Я відстежую своє здоров'я. Але нехай усі розуміють, що я не кину голодування, сидіти в цій країні не буду, і жити я тут не буду...".

Крім того, Череватенко описала побут й умови, в яких Савченко утримується під вартою.

"У камері, крім телевізора, є ще і холодильник, і навіть вентилятор. Рідкісна камера, одним словом! Прямо майже курорт, якби не грати на вікнах та вічко у дверях, і завжди присутній при відвідуванні начальник СІЗО...", - зауважила вона.

#FreeSavchenkoНАДЯ: "Я НЕ БРОШУ ГОЛОДОВКУ..."Сегодня 12 марта 2016 года с 13 до 13-30 члены ОНК из Новочеркасска Вален...

Опубліковано Victoria Ivleva 12 березень 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стан здоров'я Надії Савченко покращився після того, як вона припинила сухе голодування.