ua en ru

Савченко пройде додаткове медобстеження у зв'язку з голодуванням

Савченко пройде додаткове медобстеження у зв'язку з голодуванням Фото: Надія Савченко

Лікарі здійснюють цілодобове медичне спостереження за Савченко

Українська льотчиця, народний депутат України Надія Савченко, яка утримується в СІЗО-3 Новочеркаська (Росія) пройде додаткове медичне обстеження у зв'язку з голодуванням. Про це повідомляє прес-служба уповноваженого з прав людини в Росії Елли Памфілової.

"У зв'язку з голодуванням лікарі здійснюють цілодобове медичне спостереження обвинуваченої і щодня проводять її огляд, контролюють вагу, а також беруть аналіз крові... Організовано додаткове медичне обстеження Савченко з застосуванням підтримуючої терапії. У разі погіршення її здоров'я лікарі готові надати необхідну допомогу і перевести Савченко в спеціалізований медичний заклад", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, ситуація з утриманням Савченко в СІЗО залишається на контролі Памфілової.

Наголошується, що 15 січня відбулося відвідування СІЗО № 3 Новочеркаська, в ході якого перевірялися режим і умови утримання Савченко, а також медична допомога, яка їй надається . В ході відвідування Савченко не висловлювала скарги на режим і умови утримання в СІЗО.

"Сама Савченко оцінила свій стан здоров'я як задовільний", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Савченко стало погано в СІЗО-3 Новочеркаська (Російська Федерація), де вона міститься, їй викликали лікарів.