ua en ru

Савченко набрала вагу після виходу з голодування, - МОЗ України

Савченко набрала вагу після виходу з голодування, - МОЗ України Надія Савченко

Українська льотчиця, нардеп від фракції "Батьківщина" Надія Савченко видужує після тривалого голодування і вже набрала 2 кг. Про це в ході брифінгу заявила головний позаштатний фахівець Міністерства охорони здоров'я України зі спеціальності "Гастроентерологія" Наталія Харченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми можемо дати тільки загальну характеристику стану, тому що є поняття лікарської таємниці, є поняття згоди пацієнта. Ми можемо характеризувати стан (Савченко) як відносно задовільний. На момент нашої розмови Надя скарг не пред'являла. Вага її збільшився на два кілограми. Це поки, але в будь-який момент ситуація може змінитися", - заявила Харченко.

На запитання матері Савченко про те, чи дають російські лікарі Надії гормони, раз вона змогла так швидко набрати 2 кг, Харченко сказала "швидше за все ні".

"Ті реакції, на які ми звернули увагу лікарів, і які на сьогоднішній день припинилися, можливо, і були від того, що занадто активно Надя виходила з голодування... Те харчування, яке вона отримує, ми відкоригували, дози розписали по днях. Якщо буде йти так, як іде, з урахуванням всіх наших побажань, то має бути нормально, якщо Надя буде їсти", - додала Харченко.

Нагадаємо, 14 березня українські лікарі оглянули Савченко.