ua en ru

Савченко підтвердила участь у стрільбах з бойовиками ДНР, - Грицак

Савченко підтвердила участь у стрільбах з бойовиками ДНР, - Грицак Фото: Василь Грицак розповів про допит Надії Савченко в СБУ

СБУ перевіряє інформацію про підбурювання військових ЗСУ до акцій непокори з боку Надії Савченко

Під час проведеного раніше СБУ допиту народного депутата України Надії Савченко у зв'язку з її перебуванням на непідконтрольній території вона підтвердила участь у стрільбах разом з бойовиками на Донбасі. Про це повідомив глава СБУ Василь Грицак у ефірі "112 Україна".

"На більшість запитань, які ставив слідчий, вона, посилаючись на ст. 63 Конституції, відмовлялася відповідати. Проте водночас підтвердила факти, оприлюднені в ЗМІ, про участь у стрільбах разом з учасниками незаконних збройних формувань", - зазначив Грицак.

Він також розповів, що СБУ перевіряє інформацію про підбурювання військовослужбовців Збройних сил України до акцій непокори з боку народного депутата Надії Савченко.

"З приводу її намірів підбурювати військовослужбовців Збройних сил України до акцій непокори, протестів, інформація перевіряється", - сказав Грицак.

Зазначимо, раніше радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що у МВС є підтвердження того, що народний депутат Надія Савченко закликала українських військових до повалення конституційного ладу.

Нагадаємо, раніше голова СБУ Василь Грицак допускав, що депутату ВР Надії Савченко можуть оголосити підозру через поїздку в "Донецьку народну республіку".