ua en ru

Санепідемслужба в рамках перевірки готовності до літнього сезону виявила порушення у 2,87 тис. закладах оздоровлення та відпочинку

Державна санітарно-епідеміологічна служба України в рамках перевірки готовності до літнього сезону виявила порушення дотримання вимог санітарного законодавства у 2 тис. 873 закладах оздоровлення та відпочинку. Про це сьогодні на брифінгу повідомив головний санітарний лікар України, голова Державної санітарно-епідеміологічної служби Анатолій Пономаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Більшість порушень стосується організації харчування дітей. Насамперед, це відсутність документів, які підтверджують безпеку та якість продуктів харчування, порушення умов постачання, зберігання та термінів реалізації продуктів харчування, недотримання санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоці, порушення технологій приготування страв, порушення ведення медичної документації та несвоєчасне проходження медичних оглядів", - сказав Пономаренко.

За ці порушення Санепідемслужба наклала штрафи на суму понад 2,5 тис. грн. та заборонила функціонувати 143 закладам оздоровлення.

Крім того, було видано 90 постанов про заборону реалізації неякісних продуктів харчування, у 13 випадках обмежено асортименти і відсторонено від праці 282 працівника.

Загалом, за словами голови Санепідемслужби, було проведено 22 тис. перевірок.

"Проведено майже 22 тис. перевірок дотримання вимог санітарного законодавства у закладах оздоровлення та відпочинку, у тому числі понад 3 тис. комплексних", - сказав Пономаренко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні з початку червня запрацювало понад 15 тис. закладів оздоровлення та відпочинку.