ua en ru

Санепідемслужба просить Герегу дозволити їм боротися з інфекціями в будівлі Київради

Державна санепідемслужба України в місті Києві попросила секретаря Київради Галину Герегу доручити Санепідстанції провести необхідні для здоров'я людей роботи в зайнятій учасниками акцій протесту будівлі Київради.

Медики констатують, що в місцях масового скупчення людей існує реальна загроза погіршення епідеміологічної ситуації з кишковими інфекціями, педикульозом, коростою, вірусним гепатитом А, грип та ГРВІ


За інформацією епідеміологів, люди, що знаходяться в будівлі КМДА, не володіють достатніми навичками і обладнанням для того, щоб здійснити необхідні профілактичні заходи. А ці заходи, за оцінками медиків, потрібно проводити негайно.

"У складі Державної санітарно-епідеміологічної служби працює єдине в місті державна установа "Київський міський лабораторний центр Держсанепідслужби", що має дозвільні документи на проведення профілактичних робіт", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 1 грудня учасники акцій протесту в центрі Києва захопили будівлю Київради, оголосивши, що його колонній залі проводитиметься безперервне збори міської громади, а також вестися прийом громадян кількома народними депутатами. 4 грудня суд виніс постанову про заборону блокування будівлі КМДА будь-якими особами. Голова КМДА Олександр Попов доручив своєму раднику Олександру Мазурчаку провести переговори з мітингувальниками і запропонувати їм переїхати в інше, більш пристосоване для їх цілей приміщення.

Згідно з чинним законодавством, в обов'язки Державної санітарно-епідеміологічної служби входить забезпечення необхідних санітарних умов у місцях великого скупчення людей, в тому числі під час проведення свят, концертів та мирних зібрань громадян. Відповідно до статей 4 та 30 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення", а також статті 16 Закону україни "Про захист населення від інфекційних хвороб", доручення медикам провести профілактичні роботи може дати лише орган місцевого самоврядування, в даному випадку - Київрада.