ua en ru

Самооборона Майдану зайняла урядовий квартал після втечі силовиків, - Парубій

Самооборона Майдану не порушувала умови угоди "Про врегулювання політичної кризи в Україні" і зайняла урядовий квартал після того, як його залишили силовики. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив екс-комендант Майдану, перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

"В один момент ми раптом побачили, що ключові урядові будівлі залишилися без всякої охорони. Зокрема, столичний главк МВС - будинок, у якому знаходилася велика кількість зброї. Тому моє рішення було наслідком втечі силовиків, які просто на автобусах роз'їжджалися по різних напрямках України, і просили у нас супроводу і дозволу на виїзд", - зазначив він.

За словами Парубія, він доручив взяти під контроль всі урядові приміщення, оскільки була небезпека того, що в руках людей на вулицях Києва опиниться велика кількість зброї.

"На Майдані ще кипів настрій захоплювати Адміністрацію Президента, Верховну Раду, коли вже там не було Януковича. Так що будівлі ми зайняли після того, як ключові урядові інститути залишилися без охорони", - підкреслив він.

Нагадаємо, 21 лютого 2014 р. Президент України Віктор Янукович і лідери опозиції - Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок - підписали угоду про врегулювання політичної кризи в Україні. На зустрічі були присутні глави міністерств закордонних справ Німеччини, Польщі Франк-Вальтер Штайнмайер і Радослав Сікорський, а також керівник департаменту континентальної Європи МЗС Франції Ерік Фурньє.