ua en ru

Самооборона Майдану контролює весь урядовий квартал, - Парубій

Загони самооборони Майдану контролюють весь урядовий квартал у Києві.

Загони самооборони Майдану контролюють весь урядовий квартал у Києві. Про це заявив народний депутат із фракції "Батьківщина" Андрій Парубій зі сцени на Майдані, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас під контролем увесь урядовий квартал", - заявив Парубій.

За його словами, бійці з різних сотень разом із членами "Правого сектора" охороняють від "тітушек" Верховну Раду, Кабінет міністрів, Адміністрацію Президента та Головне управління Міністерства внутрішніх справ у м. Києві.

Також Парубій зазначив, що самооборона Майдану запропонувала співпрацювати працівникам міліції у спільному патрулюванні вулиць столиці. Нардеп наголосив, що близько 30 міліціонерів вже погодилися. Всі патрульні, як зазначив Парубій, носять жовто-блакитні стрічки на рукавах. Парубій зазначив, що такий патруль організований для того, щоб "тітушкі" не займалися мародерством.

Самооборона Майдану контролює весь урядовий квартал, - Парубій

(Фото: Facebook /Svyatoslav.Tsegolko)

Нагадаємо, станом на 23:00 п'ятниці, 21 лютого, на Майдані Незалежності мітингували не менше 30 тис. людей.

Зазначимо також, що штаб Майдану, до складу якого входять сотні самооборони, вимагає відставки Віктора Януковича. Про це сьогодні зі сцени повідомив комендант Майдану Андрій Парубій разом з керівниками сотень.

"Ми вимагаємо негайної відставки Януковича... щоб достроково були призначені вибори, як того вимагає законодавство", - сказав Парубій.