ua en ru

Саміт Україна – ЄС відбудеться після виборів, - МЗС

Саміт Україна - ЄС відбудеться після виборів до Верховної Ради. Про це на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики Олег Волошин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Саміт Україна - ЄС проходить відповідно до діючої угоди про партнерство і співробітництво, він має бути щорічним. Остаточні строки будуть визначені за результатами переговорів з європейськими партнерами. Позиція європейських партнерів полягає у тому, що саміт має відбутися після завершення формування інститутів влади за результатами виборів", - сказав Волошин.

Він підкреслив, що таке побажання ЄС є логічним, тому що європейські колеги прагнуть провести саміт, коли буде сформована Верховна Рада, парламентська більшість та новий склад уряду, бо саміт - це не просто зустріч Президента України з представниками ЄС, це великий діалог на рівні всіх інститутів.

На уточнююче питання про те, що представниками ЄС говориться, що саміт найімовірніше не відбудеться в поточному році, Волошин зазначив, що нова Верховна Рада збереться у грудні, мають бути сформовані усі інститути, в Євросоюзі у другій декаді грудня починаються різдвяні свята, "тому якщо ми встигнемо закінчити цей процес до середини грудня, то все відбудеться".

Читайте також: Рішення про проведення саміту Україна - ЄС буде прийняте після проведення виборів, - посол ЄС