ua en ru

Саламатін в Брюсселі візьме участь у міністерських засіданнях НАТО з питань миротворчих місій

Міністр оборони України Дмитро Саламатін сьогодні, 9 жовтня, розпочинає візит до штаб-квартири НАТО у Брюсселі. Як повідомив радіо "Свобода" посол України при НАТО Ігор Долгов, міністр братиме участь у засіданнях на рівні міністрів оборони з приводу роботи миротворчих місій в Косово та Афганістані.

"Міністр братиме участь у засіданнях на рівні міністрів оборони у двох форматах: перший - це країни-контрибутори (KFOR), тобто місія у Косово, та у форматі країн-учасниць місії в Афганістані (ISAF). Крім того, міністр Саламатін матиме низку двосторонніх зустрічей зі своїми колегами, керівниками міністерств оборони інших країн-членів НАТО", - розповів посол.

Він також додав, що на виконання рішень травневого саміту НАТО у Чикаго альянс поглиблює співпрацю як усередині організації, так і з країнами, які не є членами НАТО, але беруть участь у міжнародних операціях та місіях з безпеки.

"Співпраця України з НАТО набирає обертів і має всебічний характер - від миротворчих операцій у різних точках світу до науково-технічної співпраці. Крім того, експерти НАТО продовжують надавати допомогу у справі модернізації українських Збройних Сил", - наголосив Долгов.

Читайте також: Україна візьме участь у новій місії сил присутності в Афганістані