ua en ru

Саакашвілі звернувся в комісію прокурорів за фактом тиску ГПУ

Саакашвілі звернувся в комісію прокурорів за фактом тиску ГПУ Фото: Михайло Саакашвілі (Гонтар Володимир / УНІАН)

ГПУ стимулює процесуальних керівників до прийняття незаконних рішень у справі Саакашвілі

Лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі звернувся до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) за фактом незаконного тиску генпрокурора Юрія Луценка на процесуальних керівників і стимулювання їх до прийняття незаконних рішень у його справі. Про це повідомляє прес-служба "Руху нових сил".

"З приводу незаконного тиску генпрокурора на процесуальних керівників і стимулювання їх до прийняття незаконних рішень щодо Саакашвілі, останній, зокрема, звернувся до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів. Тому вважаємо, що недопуск безпосереднього органу досудового розслідування до матеріалів кримінального провадження здійснюється спеціально, з метою безпосереднього фальсифікації матеріалів і обставин справи", - йдеться в повідомленні.

За словами адвоката Руслана Чернолуцького, з моменту відкриття кримінального провадження проти Саакашвілі 4 грудня жодного дня справа не перебувала в СБУ.

"Ми вважаємо, що у прокурорів Генпрокуратури немає належних повноважень здійснювати слідчі дії щодо допиту. Ми готові давати свідчення в рамках допиту, але тільки з уповноваженим для цього органом - слідчим відділом СБУ. Вимагаємо негайно передати цю справу до слідчого відділу СБУ, після цього ми прийдемо на допит", - заявив Чорнолуцький.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України повторно викличе лідера "Руху нових сил" Саакашвілі на допит.