ua en ru

Саакашвілі потрібно було давно позбавити українського громадянства, - Рабінович

Саакашвілі потрібно було давно позбавити українського громадянства, - Рабінович Фото: Вадим Рабінович (facebook.com/vadymrabinovych)

Рабінович назвав Саакашвілі "сепаратистом"

Народний депутат України та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович запропонував Міхеїлу Саакашвілі на своєму прикладі "показати демократію в Грузії". Про це він заявив в прямому ефірі телеканалу NewsOne, коментуючи інформацію про позбавлення Саакашвілі українського громадянства.

"Бог з ним, нехай Міхеїл відпочиває у своїй Грузії, для мене він сепаратист у вищій степені, тому що пропонував віддати шматок України, відгородитися від Донбасу парканом. Так нехай у себе там віддає території, а не у нас... Мене мало хвилює політичне майбутнє Саакашвілі. Він заявив, що побудував в Грузії велику демократичну країну з кращого правоохоронною системою. От нехай тепер на своєму прикладі це доведе, приїхавши туди", - заявив Рабінович.

На його думку, Саакашвілі є "однозначно негативною постаттю для нашого нестійкого політичного середовища".

"Особливо після того, як він запропонував Луганськ і Донецьк обнести парканом. І я неодноразово різко висловлювався з цього приводу... Але сам факт такого вибіркового вирішення проблем з Артеменком, то з Саакашвілі, — це все приклад суто емоційних, недалекоглядних дій тих, хто готовий добивати ногами всіх, хто не подобається "царю". Зрозуміло тепер, що Саакашвілі в такій ситуації буде будувати з себе ображеного, і в Сполучених Штатах "гадити" Україні, що нам зараз зовсім невигідно!", - переконаний депутат.

Рабінович вважає, що Саакашвілі потрібно було позбавити громадянства вже давно. При цьому нардеп упевнений, що необхідно "підводити підсумок цього періоду заїжджих реформаторів в українській політиці".

"Кожен з цієї "бригади пройдисвітів" приходив сюди нас вчити "сірих і убогих", як треба жити: спочатку Деканоїдзе і Згуладзе, які зжерли бюджет поліції, а потім втекли до Європи, потім – Абромавічус, який теж зник з приватизованими гектарами, Квіташвілі – видатний реформатор медицини, якого знайти не можуть... Я можу цей список продовжувати. Це національне божевілля, коли влада не вірить своїм громадянам, коли, щоб зайняти посаду, потрібно обов'язково мати паспорт громадянина України та народитися десь не тут. Повторюю, це божевілля!", - вважає політик.

"Ось Супрун зараз незаконно займає посаду в.о. міністра. Вона не може це робити за законом більше 3-ох місяців! Для приїжджаючих до нас "варягів" закони не писані! Черговий пройдисвіт-волонтер зруйнував нашу медицину під корінь, і ми знову боїмося це говорити, тому що прем'єр вважає її найкращим міністром. Ми стали боятися цієї божевільної, тупої і некомпетентної влади, тому що вона може позбавити громадянства або ще щось зробити ... Пора їх міняти, пора йти на вибори!", - додав Рабінович.