ua en ru

УА з ЄС відкриває для України і Молдови нові можливості для співробітництва, - Порошенко

Угода про асоціацію з Європейським союзом відкриває для України і Молдови нові можливості з налагодження взаємовигідного співробітництва.

Угода про асоціацію з Європейським союзом відкриває для України і Молдови нові можливості з налагодження взаємовигідного співробітництва. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час переговорів з Президентами Молдови Ніколае Тімофті та Польщі Броніславом Коморовським під час офіційного візиту до Молдови, повідомила прес-служба Президента України.

"Президент позитивно оцінив двосторонню співпрацю із західним сусідом та наголосив на тому, що імплементація угод про асоціацію з ЄС відкриває нові можливості для України і Республіки Молдова з налагодження взаємовигідного співробітництва", - йдеться у повідомленні.

Порошенко також подякував Тімофті та Коморовському за солідарну позицію у підтримці незалежності та територіальної цілісності України.

"Незважаючи на те, що Україна проходить одне з найважчих у своїй історії випробувань, будучи об'єктом агресії, буде найближчим часом створено проєвропейську коаліцію та проєвропейський Уряд, який продовжить реформи". "Ми хотіли би бачити поруч з нами проєвропейську Молдову", - додав Президент України.

У контексті парламентських виборів у Молдові, які відбудуться 30 листопада 2014 г., Порошенко висловив сподівання, що "альтернативи європейському шляху розвитку Молдови не буде".

Нагадаємо, Порошенко і Коморовський сьогодні разом прибули в Молдову для підтримки євроінтеграції країни.

Молдова в 2015 р. має намір подати заявку на вступ в ЄС.