ua en ru

С.Міщенко: Законопроект про внесення змін до закону про вибори Президента України буде прийнятий 24 грудня.

Законопроект про внесення змін до закону про вибори Президента України буде прийнятий 24 грудня. Про це в кулуарах ВР заявив нардеп від фракції БЮТ Сергій Міщенко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, для ухвалення відповідного законопроекту в залі є більше 240 голосів. «Нам консенсус (з Партією регіонів) не потрібний. Нам головне, що у нас є більше 240 голосів і рішення Президента не ветувати його», - підкреслив він.

За його словами, за ухвалення відповідного законопроекту проголосує БЮТ, Блок Литвина і фракція НУ-НС у повному складі. «За даний законопроект проголосує навіть пропрезидентська частина фракції НУ-НС, хоча вони співавторами цього законопроекту і не є. Ми врахували ті вимоги, які Президент хотів мати в старому законі, тому компроміс ми знайшли з Президентом. Враховані правки Президента - списки, фальсифікації по реєстру виборців, голосування вдома», -підкреслив він.

Він також додав, що в законопроект враховані всі пропозиції Венеціанської комісії і КСУ.

У свою чергу нардеп від НУ-НС Андрій Парубій підтвердив, що пропрезидентська частина фракції підтримає відповідний законопроект. «Ми, звичайно, голосуватимемо за цей законопроект. Той, який зробить неможливим внесення виборців до списків в останній день - день голосування. А саме цей момент і передбачений в законопроекті, який пропонується до розгляду», - сказав він.