ua en ru

С.Коломієць: До зникнення понад 1 тис. бланків талонів техогляду причетні працівники ДАІ у Київській обл.

Працівники ДАІ у Київської обл. причетні до зникнення понад 1 тис. бланків талонів техогляду. Про це на прес-конференції повідомив начальник департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, зникнення талонів було виявлено ще у вересні, коли до ДАІ надійшла інформація про продаж бланків талонів техогляду на київському ринку "Петрівка". "Перевіркою було встановлено, що на ринку продавалися талони, які зникли в одному з районних відділів ДАІ Київської області", - сказав він.
За словами С.Коломійця, до зникнення талонів може бути причетний керівник ДАІ одного з районів Київської обл., який на сьогодні знаходиться на лікарняному. За словами С.Коломійця, винні у зникленні бланків талонів будуть звільнені з ДАІ, а питання про призначення кримінального покарання визначатимуть органи прокуратури та суд.
Також С.Коломієць повідомив, що на сьогодні у Київській області триває заміна паперових талонів техогляду на пластикові . За I півріччя 2010 р. в Україні планується повністю замінити паперові талони техогляду на пластикові. Він підкреслив, що їх неможливо буде підробити. Окрім того, кожен талон перебуватиме на додатковому обліку в органах ДАІ.
Він додав, що на ринку "Петрівка" було вилучено близько 10 бланків талонів техогляду.