ua en ru

С.Берлусконі: Італія готує надання допомоги Греції у розмірі 5,5 млрд євро.

Італія готує постанову уряду, яка надасть офіційний статус очікуваній допомозі Греції у розмірі 5,5 млрд євро. Про це повідомив прем'єр-міністр країни Сильвіо Берлусконі, передає РБК з посиланням на Associated Press. Він відзначив, що документи готуються спільно з міністром фінансів Джуліо Тремонті, "щоб уберегти єдину європейську валюту від спекуляцій".
Раніше повідомлялося, що сукупний обсяг кредитів в рамках програми допомоги Греції складе до 45 млрд євро, проте останнім часом називаються і інші, більш великі цифри. Згадується також, що процентна ставка за кредитом хоча буде нижча середньої ринкової, все ж таки перевищить відсоток, під який зазвичай видає кошти Міжнародний валютний фонд.
В даний час Греція переживає серйозну боргову кризу та є очевидною "слабкою ланкою" в єврозоні. За даними європейського статистичного агентства Eurostat, бюджетний дефіцит Греції за підсумками 2009 р. склав 13,6% ВВП. При цьому грецький уряд зобов'язався знизити бюджетний дефіцит в 2010 р. до 8,7% від ВВП країни, а до кінця 2012 р. - до рівня нижче 3% ВВП.