ua en ru

З допомогою європротоколу оформляються лише 7% матеріалів ДТП, - ДАІ

З допомогою європротоколу оформляються лише 7% матеріалів ДТП, - ДАІ Джерело фото:twitter.com/Новости Украины

В Україні з допомогою європейського протоколу оформлюються лише 7% матеріалів дорожньо-транспортної пригоди. Про це під час прес-конференції повідомив начальник департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Європротокол В Україні не працює. На сьогоднішній день за допомогою європротоколу оформляється тільки 7% матеріалів", - повідомив Сіренко.

За його словами, європротоколом можна скористатися, якщо обидва учасника дорожнього руху визнають одного з учасників винним, якщо матеріальний збиток не перевищує 25 тис. грн і якщо немає постраждалих.

"Тоді два учасника події мають право самостійно скласти такий протокол і звернутися до страхової компанії, яка зобов'язана виплатити за пошкодження транспортних засобів 25 тис. грн. Якщо два учасника ДТП визнають себе винними, то 25 тис. діляться навпіл, якщо ж матеріальні збитки великі і є постраждалі, учасники дорожнього руху не визнають провину один одного, тоді європротокол не діє, треба викликати працівників ДАІ", - пояснив він.

У той же час начальник ДАІ зазначив, що сьогодні 60% ДТП в Україні не завдають шкоди більше, ніж на 25 тис. грн.

Нагадаємо, ДАІ пропонує передавати Держприкордонслужбі інформацію про іноземців-порушників на дорогах.