ua en ru

S&Р підтвердило рейтинг Києва на рівні В- зі стабільним прогнозом

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Києва на рівні В-, прогноз по рейтингу - "стабільний".

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Києва на рівні В-, прогноз по рейтингу - "стабільний". Про це говориться в прес-релізі, поширеному агентством.

"Київ рефінансував боргові зобов'язання і продовжує консолідувати показники виконання бюджету. Разом з тим, показники ліквідності міста залишаються дуже слабкими унаслідок значних витрат на обслуговування і погашення боргу в 2014-2015 рр., при цьому боргове навантаження залишається дуже високим. Прогноз "стабільний" відображає наші очікування того, що Київ і надалі буде здатний забезпечувати рефінансування боргових зобов'язань і підтримувати поточний профіцит бюджету в 2014-2015 рр.", - сказано в прес-релізі.

Читайте також: Fitch підтвердило кредитні рейтинги Києва на рівні "B-" зі стабільним прогнозом

Крім того, аналітики агентства відзначають: "Рейтинги столиці України міста Києва відображають нашу оцінку української системи міжбюджетних відносин як "волатильної і недофінансованої", що обмежує фінансову гнучкість міста, а також враховують відносно низьку за міжнародними стандартами якість управління, дуже слабкі показники ліквідності, високе боргове навантаження, пов'язані з нею валютні ризики і великий обсяг умовних зобов'язань. Разом з тим, на рівень рейтингу Києва сприятливо впливають роль міста як адміністративного і економічного центру України і достатньо диверсифікована економіка з високим рівнем добробуту, який у декілька разів перевищує середній показник по країні".

Нагадаємо, 18 липня міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові кредитні рейтинги столиці України Києва в іноземній і місцевій валюті на рівні B- зі стабільним прогнозом і короткостроковий рейтинг в іноземній валюті B.

Читайте також: Moody's знизило рейтинги Києва і Харкова з B2 до B3, прогноз "негативний"

Крім того, агентство підтвердило національний довгостроковий рейтинг міста на рівні BBB + (укр) зі стабільним прогнозом.

У грудні минулого року Moody's знизило рейтинг Києва з B2 до B3, з негативним прогнозом. Пониження рейтингу Києва відбулося у зв'язку з пониженням рейтингу державних облігацій України з B2 до B3, прогноз "негативний". Агентство указувало, що Київ схильний до певних ризиків рефінансування. Кредитоспроможність Києва в іноземній валюті також обмежена, оскільки є ризики, пов'язані з тим, що близько 36% його чистого прямого і непрямого боргу номіновано в іноземній валюті.

Місяцем раніше, в листопаді 2012 р. Standard & Poor's підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Києва на рівні B-. Крім того, рейтинг був видалений із списку на перегляд CreditWatch, прогноз по рейтингу - "стабільний".