ua en ru

S&P підтвердило рейтинги Львова та Івано-Франківська

Служба кредитних рейтингів Standard & poor's підтвердила рейтинги українських міст Львів та Івано-Франківськ. Про це свідчать опубліковані сьогодні звіти рейтингового агентства.

Зокрема, S&P підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Львова на рівні ССС+" і рейтинг за національною шкалою "uaBB". Прогноз - "позитивний".

"Стримуючий вплив на рівень рейтингів Львова чинять система суспільних фінансів України, яку ми вважаємо "волатильною і недофінансованою", низький рівень добробуту і низький рівень гнучкості доходів і видатків бюджету. Крім того, рейтинги відображають нашу думку про дуже негативні показники ліквідності. Незважаючи на вжиті містом заходи щодо врегулювання неодноразових затримок платежів за умовної гарантії, виданої Міністерству фінансів України, ця ситуація обумовлює нашу думку про якість фінансового управління як "надзвичайно негативну" за міжнародними мірками. Рейтинговим фактором, що обмежує кредитоспроможність, також є значний обсяг умовних зобов'язань, пов'язаних з муніципальними підприємствами", - йдеться у звіті рейтингового агентства.

При цьому S&P підтвердило довгостроковий рейтинг Івано-Франківська на рівні "В" і його рейтинг за національною шкалою "uaa-". Прогноз "негативний" відображає аналогічний прогноз за суверенними рейтингами України.

Серед стримуючих факторів для Івано-Франківська S&P називає систему суспільних фінансів України, відносно низький рівень добробуту, "негативну" якість управління, низький рівень гнучкості доходів і видатків бюджету, негативні показники ліквідності та помірні ризики, властиві умовним зобов'язанням організацій, пов'язаних з державою (ОСД), які характеризуються слабкими фінансовими результатами. Вплив цих негативних факторів компенсується низьким рівнем боргу міста помірно високими показниками виконання бюджету.