ua en ru

З початку опалювального сезону в Україні 32 особи отруїлися чадним газом, - Держгірпромнагляд

З початку опалювального сезону в Україні сталося 17 нещасних випадків під час використання газу в побуті, в результаті яких постраждали 32 особи, 15 осіб - загинули. Про це повідомляє прес-служба Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України (Держгірпромнагляд).

Вчора, 15 листопада, у Хмельницькому внаслідок отруєння продуктами згоряння від працюючого газового водонагрівача, постраждало троє людей, одна людина - загинула. Територіальним управлінням Держгірпромнагляду по Хмельницькій області створено комісію з розслідування технічних причин та обставин нещасного випадку.
"Кількість таких нещасних випадків збільшується з початком опалювального сезону.
Основними причинами є незадовільний стан димових і вентиляційних каналів, самовільне встановлення та підключення газового обладнання, його використання для обігріву помешкань", - коментує прес-служба.

Держгірпромнагляд пропогує звернути увагу на необхідність своєчасного укладання договорів з власниками внутрішньобудинкових систем газопостачання про їх планово-технічне обслуговування у визначені нормативами строки, здійснення повної інвентаризації газового обладнання у житлових будинках, його технічного стану, придатності для використання, необхідності заміни, передусім у соціально незахищених верств населення для запобігання нещасних випадків.
Також Держгірпромнагляд спільно з представниками Міненерговугілля та Мінрегіонбуду планує провести у всіх регіонах України перевірки діяльності підприємств з прочищення димових і вентиляційних каналів.