ua en ru

Ринок не вірить в швидке і стабільне відновлення світової економіки, - аналітики.

Аналітики вважають, що ринок не вірить в швидке, а головне, стабільне відновлення світової економіки. Вчорашній різкий обвал фондових індексів і акцій, в першу чергу, пояснюється тривогою, що росте, за долю економіки Греції і, як наслідок, всієї єврозони, повідомляє РБК daily.

«Існують побоювання, що ситуація в Європі може охолодити світове економічне зростання і заморозити кредитні ринки», - сказав агентству Bloomberg портфельний керівник LPL Financial Берт Уайт.

Ситуація в Греції продовжує залишатися напруженою. У країні продовжуються протести громадськості і профспілок проти угоди з ЄС і МВФ, завдяки якій Афіни отримають 110 млрд євро протягом трьох років, але будуть вимушені різко скоротити держвитрати, заморозити зарплати і пенсії, підвищити податки.

Інвестори, проте, не дуже вірять, що греки зможуть «затягнути пояси» і при цьому ще і добитися істотного економічного зростання. Єдина європейська валюта продовжує своє падіння навіть на фоні узгодженого плану порятунку Афін. У цих умовах, як відзначають аналітики, інвестори вважають за краще виводити кошти з акцій і ризикованих облігацій, роблячи ставку на безпечні активи, такі як казначейські облігації США і золото.