ua en ru

Ринок акцій Японії 20 січня закрився зниженням індексу Nikkei на 0,3%.

Ринок акцій Японії 20 січня 2010 р. закрився зниженням звідного індексу Nikkei на 0,3%. Найпомітніше за підсумками торгів подешевшали акції брокерських компаній, оскільки аналітики з Credit Suisse Group AG знизили по ним рейтинг. Так, на 3,8% подешевшали цінні папери найбільшої японської брокерської компанії Nomura Holdings Inc., а акції її менш крупного конкурента Daiwa Securities Group - на 2,4%.

Подешевшали за підсумками торгів і акції вантажоперевізних компаній, оскільки інвестори побоюються, що Китай - найбільший споживач сировинних товарів в регіоні - може в найближчій перспективі понизити об'єми стимулювання своєї економіки, щоб уникнути виникнення міхура. На цьому фоні на 2,1% за підсумками торгів подешевшали акції судноплавної компанії Mitsui O.S.K. Lines Ltd., що управляє найбільшим в Японії флотом судів для перевезення залізняку, а цінні папери найбільшої в Японії торгової компанії Mitsubishi Corp. і її менш крупного конкурента Mitsui & Co. подешевшали на 1,5% і 2% відповідно.

За підсумками торгів 20 січня 2010 р. індекс Nikkei 225 знизився на 27,38 пункту (-0,3%) - до 10737,52 пункту. Курс долара до ієни підвищився по відношенню до курсу попереднього дня на 0,06 ієн і склав 91,17 ієни/дол.