ua en ru

Ринки: Сьогодні на біржах немає єдиного настрою

Зарубіжні фондові індекси закінчили сесію четверга різноспрямовано. Американці були налаштовані більш песимістично і воліли вихід з паперів.

Сьогодні на світових фінансових ринках також немає єдиного настрою, гравці ведуть себе дуже стримано. Про це розповіли аналітики інвесткомпанії "Альтана Капітал".

Закордонні майданчики.

Зарубіжні фондові індекси закінчили сесію четверга різноспрямовано. Учасники європейських торгів вчора віддали перевагу помірні покупки на очікуваннях швидкого повернення конгресменів і Президента США Б. Обами до переговорів щодо запобігання "фіскального обриву" в штатах. За результатами торгів британський FTSE 100 закрився без видимих змін, німецький DAX виріс на 0,26%, французький CAC 40 зміцнився на 0,59%.

Нагадаємо, що протягом 25-26 грудня майданчика "Старого світу" були закриті у зв'язку зі святкуванням Різдва.

У той же час самі американці були налаштовані більш песимістично і воліли вихід з паперів. Масла у вогонь підлили заяви міністра фінансів США Т. Гайтнера про те, що сша вичерпають встановлений законом ліміт державного боргу вже в найближчий понеділок. За підсумками дня американський індикатор Dow Jones знизився на 0,14%, S&P 500 - на 0,12%, Nasdaq - на 0,14%.

Російський індекс РТС вчора додав 0,57%, ММВБ знизився на символічні 0,03%.

Сьогодні на світових фінансових ринках також немає єдиного настрою. Ф'ючерси на фондові індекси торгуються різноспрямовано поблизу рівнів вчорашнього закриття. Безумовно, ситуація залишається вкрай невизначеною, що відображається на активності трейдерів, гравці ведуть себе дуже стримано.

Сьогодні Б. Обама планує відновити переговори з представниками Республіканської партії. Відзначимо, що, якщо сторони не зможуть домовитися, вже через чотири дні уряд США змушений буде автоматично підвищити податки і скоротити витрати, що може призвести до рецесії американської економіки.

Біржова сесія на майданчиках азіатського регіону сьогодні вранці проходила з перевагою позитиву. За підсумками торгів японський Nikkei 225 зріс на 0,70%, австралійський S&P/ASX 200 - на 0,50%. До 9:30 за київським часом гонконгський Hang Seng додав 0,12%, китайський CSI 300 виріс на 1,45%.

Україна

У четвер, 27 грудня, український фондовий ринок провів сесію в плюсі на тлі помірно позитивних сигналів з європейських бірж. За підсумками дня індекс УБ підвищився на 0,71% до 958,18 пунктів. Обсяг торгів на ринку заявок склав 4,5 млн. грн.

Більшість представників індексного кошика завершили день на позитивній території. Виняток становили акції Укрсоцбанку (-0,77%), Центренерго (-0,27%) і Райффайзен банку Аваль (-0,11%). Найбільшим попитом користувалися папери Авдіївського КХЗ (+3,11%), Алчевського МК (+1,66%) і Укрнафта (+1,26%).

Джерело: UBR