ua en ru

Ринки: Боротьба за 950 пунктів за індексом UXI продовжиться

Перед відкриттям торгів на світових фондових ринках склалася різноспрямована динаміка торгів. Російські індекси додають вранці близько 0,3%.

Європейські ринки знижуються в межах -0,2%. Ф'ючерси на американські індекси в околонулевой зоні. Про це розповіли аналітики інвесткомпанії "Алор Україна".

Очікуємо відкриття вітчизняного на рівні цін вчорашнього закриття.

За підсумками вчорашніх торгів, індекс UXI завершив сесію на позитивній території, додавши 0,42%, зупинившись на позначці 951,40 пунктів.

Подолання психологічно важливого рівня зберігає оптимізм серед гравців, хоча ліквідність як і раніше дуже низька. У разі переважання висхідної динаміки, рекомендуємо звернути увагу на акції енергетичного і металургійного секторів.

За підсумками американської сесії ключові індекси закрилися в негативній зоні. Індекс Dow Jones втратив 0,19%, індекс S&P500 - 0,48%.

Корекційні настрої сформувалися через відсутність вирішення бюджетного питання у США. Додатковим негативним чинником стало оприлюднення даних з різдвяних продажів, що свідчить про спад купівельної спроможності.

Сьогодні очікуються чергові переговори з бюджетного обриву в США, а напередодні президент Б. Обама перервав свої різдвяні канікули для відновлення переговорів. Сьогодні заплановано перше засідання в Сенаті з даного питання, оскільки палата представників виявилася не в змозі вирішити бюджетний питання.

Протягом дня на хід торгів на світових майданчиках можуть вплинути американські статдані, які будуть оголошені в другій половині сесії. Вийдуть традиційні заявки на одержання допомоги з безробіття в США, а також кількість вторинних заявок на допомогу. Також вийдуть дані по продажах на первинному ринку житла США. Очікування щодо листопадової статистикою позитивні, що може підтримати фондових "биків".

Джерело: UBR