ua en ru

Рибалка: прийняття нового закону по "автоцивілці" зменшить відмову у виплатах після ДТП

Рибалка: прийняття нового закону по "автоцивілці" зменшить відмову у виплатах після ДТП Фото: Сергій Рибалка (facebook.com sergey.v.rybalka)

Нардеп Сергій Рибалка розповів про результати спільного засідання чотирьох комітетів Ради

Прийняття проекту закону про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (№3670-д від 13.02.2018 р.) може зменшити необґрунтовані відмови у виплатах після дорожньо-транспортних пригод. Про це на своїй сторінці в Facebook написав екс-глава фінансового комітету парламенту, народний депутат Сергій Рибалка, коментуючи результати спільного засідання чотирьох комітетів Ради в Івано-Франківську в п'ятницю.

"Розглянули нові правила "автоцивілки", які посилять захист фінансових прав потерпілих в ДТП: франшизу буде скасовано, а виплати зростуть. Це мета нашого законопроекту. З його прийняттям, як мінімум, значно зменшаться необгрунтовані відмови у виплатах по "автоцивілці" або їх затягування, підробка страхових полісів, низький рівень обслуговування - все те, що зараз так турбує автолюбителів", - зазначив він,

Як відомо, доопрацьований проект цього закону передбачає вдосконалення порядку врегулювання страхових випадків шляхом спрощення процедури повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду, регламентування порядку оцінки розміру збитків потерпілого шляхом запровадження звіту про збиток.

Він також містить норми, щодо укладення договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів у електронній формі і т. д.