ua en ru

RWE планує додаткове скорочення витрат на 1,5 млрд євро на рік, - неофіційні дані

Німецький енергетичний гігант RWE планує скорочення витрат RWE Neo на 1,5 млрд євро щорічно і звільнення сотень співробітників. Про це пише німецька преса з посиланням на повідомлення обізнаних про плани другого за величиною енергоконцерну Німеччини осіб.

Ця сума повинна бути зекономлена додатково до вже оприлюдненої масштабної програми RWE-2015, уточнили вони.

У RWE відмовилися прокоментувати дану інформацію.

RWE, як і інші енергоконцерни Німеччини, сильно постраждав від рішення влади ФРН відмовитися від атомної енергії до 2022 р. після аварії на атомній електростанції (АЕС) "Фукусіма" в Японії.

Одним з наслідків цієї постанови для RWE стане різке зростання витрат на виробництво електроенергії при спаді збутових цін через повільне відновлення економіки, старіючого населення і підвищення рівня енергоефективності.

Все це змушує концерн йти на жорсткі заходи економії.

Читайте також:

На даний момент, щоб залучити кошти, німецький енергоконцерн проводить масштабну програму розпродажу активів, розраховану на кілька років (до 2013 р.) і передбачену програмою RWE-2015.

У березня 2013 р. RWE повідомив, що компанія, ймовірно, не зможе досягти запланованого показника з розпродажу активів на 7 млрд євро до кінця поточного року.

"Ймовірно, процес займе більше часу - поки ми не можемо знайти покупців на активи за їх адекватною ціною", - повідомили тоді в RWE.

Декількома днями раніше глава концерну Петер Теріум повідомив, що енергетична галузь Німеччини перебуває "у найважчому кризі за весь час існування".

Концерни змушені виводити з експлуатації більшість реакторів - насамперед йдеться про зупинку атомних електростанцій, хоча зараз концерн розглядає і ймовірність того, що на тлі надмірності потужностей, доведеться піти на зупинку газових і вугільних електростанцій.

RWE