ua en ru

Румунський міністр пішов у відставку через образливі висловлювання про заробітчан

Румунський міністр пішов у відставку через образливі висловлювання про заробітчан Фото: Парламент Румунії

Висловлювання міністра викликали невдоволення у населення

Міністр транспорту Румунії Іоан Рос подав у відставку через образливі висловлювання про людей, які працюють закордоном на будівництві і залишають вдома свої родини. Про це передають західні ЗМІ.

"У Румунії три мільйони трудових мігрантів, які працюють у західних країнах. Багато з них - будівельники, які працюють в Європі, отримуючи до 1,5 тис. євро на місяць і відправляють їх на батьківщину. Тим часом їхні діти без батьківського нагляду ростуть хуліганами, а дружини перетворюються на жінок легкої поведінки", - сказав Рус.

У свою чергу, прем'єр-міністр Румунії Віктор Понта відреагував на висловлювання Руса на своїй сторінці в Facebook, заявивши, що "шкодує про ситуацію, яка склалася у зв'язку з його коментарями" і прийняв його відставку.

В ЗМІ також зазначають, що відставка міністра транспорту тільки додала неприємностей прем'єр-міністру країни Віктору Понті.

Нагадаємо, парламент Румунії не схвалив позбавлення недоторканності Понти. Раніше, президент Румунії Клаус Йоханніса зажадав від Віктора Понти піти у відставку.