ua en ru

Розенко пояснив, навіщо Геращенко і уряд вимагали недискримінацї сексуальних меншин

Розенко пояснив, навіщо Геращенко і уряд вимагали недискримінацї сексуальних меншин Фото: міністр соціальної політики Павло Розенко

Міністр не виключив, що відповідна редагування може бути прийнята в ході підготовки проекту Трудового кодексу до другого читання

Голова комітету з євроінтеграції і уряд вимагали включення норми про недопущення дискримінації сексуальних меншин в проект Трудового кодексу сьогодні, щоб прозвітувати перед Радою ЄС на наступному тижні. Про це журналістам розповів міністр соціальної політики Павло Розенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я так розумію, що було важливо сьогодні голосування, тому що на наступному тижні буде збиратися Рада ЄС, і він повинен подивитися прогрес України у виконанні тих вимог, які він ставив і тому дуже важливо було б сьогодні показати ЄС, що незважаючи на те, що сьогодні Трудовий кодекс не прийнятий в цілому, але що це питання (недискримінації за сексуальною орієнтацією - ред.) буде все-таки враховано.",-розповів Розенко.

За його словами, голосування у парламенті повинно було підтвердити виконання рекомендацій ЄС щодо лібералізації візового режиму.

Разом з тим, він не виключив, що відповідна редагування може бути прийнята в ході підготовки проекту Трудового кодексу до другого читання.

"В процесі підготовки до другого читання це питання може бути врахована",- додав чиновник.

Нагадаємо, сьогодні, 5 листопада Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект Трудового кодексу, не врахувавши при цьому правку за недискримінації прав працівників залежно від сексуальної орієнтації, що є вимогою ЄС для лібералізації візового режиму з Євросоюзом.