ua en ru

У Рівному невідомі напали на знімальну групу місцевого телеканалу

У Рівному невідомі напали на знімальну групу місцевого телеканалу Фото (Erve): обурена журналістська громадськість Рівного

За фактом перешкоджання законній діяльності журналістів порушено кримінальну справу

У Рівному стався напад на знімальну групу місцевого телеканалу під час виконання службових обов'язків. За фактом перешкоджання законній діяльності журналістів відкрито кримінальне провадження, повідомили у СЗГ УМВС України в Рівненській області.

Як зазначається, заява оператора однієї з місцевих телекомпаній надійшла до чергової частини Рівненського міськуправління міліції 21 жовтня близько 20:00.

За даними сектору зв'язків із громадськістю, інцидент у Рівному стався під час відеозйомки розподілу майна на вул. Мірющенка, 32.

"Відповідно до постанови суду, будинок за вказаною адресою було відчужено банком за несплату кредиту і продано іншій особі. Державна виконавча служба неодноразово намагалася примусово виселити сім'ю, проте кожен раз стикалися з опором. Черговий конфлікт стався 21 жовтня. Висвітлити процес розподілу майна знімальну групу телеканалу запросили безпосередньо його жителі. Під час здійснення відеозйомки на подвір'ї до приватного житлового будинку під'їхав автомобіль "Опель Віваро", з якого вийшли майже десять чоловіків спортивної статури в капюшонах. Один з них, проходячи мимо, штовхнув оператора. У цей момент інший чоловік попрямував до будинку, де пошкодив електрокабель. Оператор, фіксуючи це пошкодження, відчув, що позаду нього хтось намагається або відібрати відеокамеру, або стиснути за шию. У цей час невідома особа застосувала газовий балончик", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в МВС, щодо конфлікту на вул. Мірющенка, 32 в Рівному до міліції надійшло шість повідомлень. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Співробітники міліції вжили необхідних заходів для забезпечення правопорядку.

За заявою оператора телекомпанії відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) і відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності журналістів). Триває досудове розслідування.

Згідно з інформацією місцевих ЗМІ, в результаті інциденту постраждав телеоператор ТРК "Рівне 1" Артем Лаговський. Як повідомляє Erve.ua, журналістська громадськість підозрює, що керівництво місцевими "тітушками" здійснював колишній співробітник ДАІ.

Нагадаємо, раніше в жовтні МВС порушило справу за фактом нападу таксиста на журналістку в Києві.