ua en ru

Російський суд не вважає опозиційну партію потерпілою через вбивство Нємцова

Російський суд не вважає опозиційну партію потерпілою через вбивство Нємцова Фото: російський опозиційний політик Борис Нємцов

Слідство заявило, що в цій справі потерпілими можуть бути визнані тільки фізичні особи

Басманний суд Москви відхилив скаргу опозиційної партії "Парнас" на відмову слідства визнати її потерпілою стороною в справі про вбивство російського опозиційного політика і співголови партії Бориса Нємцова, повідомляє Радіо Свобода.

Як заявляли в партії, Нємцов був найбільшим жертводавцем партії, і в результаті його вбивства партія зазнала матеріальної шкоди.

За словами представника інтересів партії, адвоката Вадима Прохорова, російський закон дозволяє визнавати потерпілими юридичні особи, якщо вони зазнали матеріального або репутаційного збитку.

Але слідство заявило, що в цій справі потерпілими можуть бути визнані тільки фізичні особи.

Борис Нємцов був застрелений пізно ввечері 27 лютого 2015 року на Москворецькому мосту, коли повертався додому разом зі своєю супутницею Ганною Дурицькою з ресторану. Кілер зробив у нього серію пострілів, а потім зник.

Як повідомлялося раніше, Басманний суд Москви 19 лютого продовжив арешт п'ятьом обвинуваченим у вбивстві російського опозиційного політика Бориса Нємцова.