ua en ru

У Сирії загинув представник приватної військової компанії РФ

У Сирії загинув представник приватної військової компанії РФ Фото: російський військовий Олександр Сагайдак

Громадянин Росії загинув у бою, офіційна причина смерті - "серцева недостатність"

У Сирії загинув 45-річний боєць приватної російської військової компанії в ході бойових дій. Про це повідомило російське інтернет-видання "Фонтанка".

"За попередніми даними, він загинув в кінці лютого поточного року, його тіло переправили у морг військового госпіталю в Ростові. Офіційна причина смерті — "серцева недостатність", - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Олександр Сагайдак в 90-х роках служив у прикордонних військах Росії в Таджикистані, брав участь у бойових діях. В запасі багато років працював в приватних службах безпеки.

В 2016 році його затримала поліція за зберігання зброї та боєприпасів. Його звільнили під підписку про невиїзд.

Муніципальний депутат Всеволжська Едуард Чирко, у якого Сагайдак до 2015 року був начальником охорони, розповів, що за його даними Олександр став працювати на приватну військову компанію в липні 2016 року. Потім він, нібито, поїхав у табір підготовки до Краснодарського краю та загинув у Сирії в бою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія почала модернізацію сирійського порту Тартус, де розміститься на постійній основі військово-морська база РФ.