ua en ru

Прикордонники РФ розстрілюють бойовиків, що покидають територію України

Прикордонники Російської Федерації розстрілюють бойовиків, що покидають територію України.

Прикордонники Російської Федерації розстрілюють бойовиків, що покидають територію України. Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Російська Федерація продовжує не виконувати угоду в частині припинення пропуску осіб та вантажів у тимчасово закритих пунктах пропуску в Луганській та Донецькій областях. Проте відмічається наступний принцип діяльності прикордонної служби Росії: бойовиків, які в'їжджають з Росії в Україну, впускають не помічаючи, а в зворотному напрямку - знищують", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, 25 червня 2014 р. неподалік від села Провалля Свердловського району Луганської області, в безпосередній близькості від лінії кордону російськими прикордонниками була розстріляна "Газель", в якій перебували громадяни РФ, що брали участь у бойових діях на території України на боці сепаратистів.

"З метою моніторингу ситуації патрульними літаками Держприкордонслужби обстежено 553 км українсько-білоруського кордону та 4 тис. 642 кв. км територіального моря та виключної (морської) економічної зони України в Азовському та Чорному морях. Порушень державного кордону не виявлено.

Зазначимо, сьогодні представник інформцентру РНБО полковник Андрій Лисенко повідомив, що російські прикордонники розстріляли автомобіль з бойовиками, який намагався прорватися на територію РФ.

У той же час, згідно з повідомленням Держприкордонслужби, російська сторона продовжує пропускати людей і вантажі через закриті пункти пропуску на кордоні двох держав, причому, бойовиків, які в'їжджають з Росії в Україну пропускають не помічаючи, а в зворотному напрямку - знищують.

Нагадаємо, увечері 20 червня Президент України Петро Порошенко оголосив припинення вогню силами антитерористичної операції в односторонньому порядку, щоб дати можливість роззброїтися бойовиків на сході України.