ua en ru

Росія у 2010 р. планує скорочення більше 9 тис. працівників ЧФ РФ у Севастополі.

Росія у 2010 р. планує скорочення працівників Чорноморського флоту у Севастополі. Переважна більшість найманих працівників - громадяни України, передає Бі-бі-сі.

Керівництво місцевої влади та Центру зайнятості Севастополя інформує про більш як 9 тис. запланованих на скорочення на російському Чорноморському флоті вільнонайманців з України.

Голова міськдержадміністрації Сергій Куніцин заявив, що стрімке та масштабне скорочення на ЧФ для керівництва міста стало несподіванкою з досить болісними наслідками для соціально-економічного життя Севастополя. Вирішення проблематики зі створення великої кількості нових робочих місць місцевий голова пов'язує із реалізацію вже готового до впровадження проекту вільної економічної зони "Севастополь". "Вони обслуговують Чорноморський флот, це - громадяни України. Для мене, відверто кажучи, незрозуміло те, що відбувається на ЧФ. Тому що, з одного боку, політики кричать, що флот звідси не піде ніколи і за жодних обставин, з іншого боку тисячі людей викидають на вулицю, і ці люди потрапляють до нас у руки. Вони залишаються без засобів до існування, без зарплати. Ми втрачаємо платників податків, платників до пенсійного фонду. Єдиним порятунком цієї ситуації я бачу створення вільної економічної зони, над якою ми працюємо. Іншого варіанту залучення інвестицій та швидкого створення нових робочих місць я просто не бачу", - сказав він.