ua en ru

Росія може втручатись у вибори в Україні, - Парубій

Росія може втручатись у вибори в Україні, - Парубій Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Наступного року в Україні пройдуть вибори президента та народних депутатів

Росія може спробувати втрутитись у вибори 2019 в Україні. Про це повідомив голова Верховної ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

Голова ВР нагадав, що наступного року в Україні пройдуть вибори президента та народних депутатів.

"Враховуючи, що РФ як один з важливих елементів використовує втручання у вибори, без сумніву, що буде спроба втручання у вибори в Україні. В цей рік будуть проходити вибори і президентські і парламентські", - повідомив Парубій.

Нагадаємо, глава держави Петро Порошенко заявив, що президент Росії Володимир Путін намагається підірвати ситуацію в Україні перед президентськими і парламентськими виборами. "Тому що Путін розуміє, що війна на суші - на сході моєї країни, або в Криму протягом останніх чотирьох років більше не приносить йому ніякого успіху", - підкреслив президент.

За словами Порошенка, Путін очікує, що успіху можна досягти під час виборів. "Він підриває стабільність усередині країни за допомогою кібератак, використовуючи технологію фейкових новин. А точніше - технологію дезінформації. Росія витрачає мільярди на підтримку Супутник ТБ, RussiaToday і багатьох інших", - додав Порошенко.

Як писало РБК-Україна, Порошенко розраховує на протидію втручанню Росії у вибори з боку Центральної виборчої комісії і спецслужб. Президент зазначив, що надходить інформація про плани Росії втрутитися у виборчу кампанію в Україні через систему дезінформації, фальсифікації і кібератак.