ua en ru

Росія влаштувала в Криму навчання протикорабельних ракетних комплексів

Росія влаштувала в Криму навчання протикорабельних ракетних комплексів Фото: Росія влаштувала в Криму навчання протикорабельних ракетних комплексів (facebook.com/mod.mil.rus)

В тимчасово окупованому Криму російські військові почали навчання з протикорабельними ракетними комплексами. Вони будуть "відпрацьовувати дії з оборони узбережжя від атак умовного супротивника".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони РФ.

"Дивізіони мобільних берегових протикорабельних ракетних комплексів (БПКРК) "Бал» та "Бастіон" ракетно-артилерійського з'єднання Новоросійської військово-морської бази (НВМБ) Чорноморського флоту (ЧФ) здійснили механізований марш на полігон Опук у Криму", - йдеться в повідомленні.

За інформацією російського Міноборони, бойові розрахунки БПКРК проведуть комплексне тактико-спеціальне вчення з оперативного завдання ракетних ударів методом електронних пусків за імітаторами надводних цілей.

Зазначено, що "основною метою комплексного навчання" нібито є відпрацювання дій військовослужбовців з'єднання з оборони узбережжя від атак "умовного супротивника".

Відомо, що загалом у цих "навчаннях" залучено близько 50 одиниць військової та спеціальної техніки.