ua en ru

Росія нав'язує паралелі між Україною та Сирією, - МЗС України

Росія нав'язує паралелі між Україною та Сирією, - МЗС України Фото: Дмитро Кулеба

Михайло Юрійович Зурабов, в силу своєї інтелігентності і просто іншого стилю ведення справ, не вписувався в загальну матрицю тих російських представників, яких ми бачимо в ООН, ОБСЄ, які потрапляють в публічний простір зі своїми коментарями. Про це заявив на круглому столі в Інституті Горшеніна посол МЗС з особливих доручень Дмитро Кулеба, коментуючи інформацію про заміну представника Росії в складі тристоронньої контактної групи Михайла Зурабова на посла з особливих доручень МЗС РФ Азамата Кульмухаметова.

Кулеба запропонував не давати передчасних оцінок новому представникові Росії в тристоронній контактній групі. "Потрібно подивитися, як людина буде працювати, і що саме вона буде робити", - зазначив посол.

"Я не можу оцінити нинішнього, щойно призначеного представника. Думаю, що він однозначно буде жорстко відстоювати свою позицію, позицію своєї країни. А головне - він був послом РФ в Сирії, а ми неодноразово чуємо і бачимо по нашим моніторингам, як думка про паралелі між Сирією і Україною нав'язується російськими представниками, сумніваюся, що новий представник зможе змінити стиль роботи і розуміння цього конфлікту з того, як він працював і розумів конфлікт у Сирії. І це, відповідно, безпосередньо позначиться на переговорному процесі", - заявив Кулеба.

"У нас там теж сильна людина - Леонід Данилович Кучма, "міцний горішок" української політики. Так що я не думаю, що тепер російський представник захопить всю увагу і зможе нав'язувати свою волю. Будемо дивитися", - зазначив представник МЗС України