ua en ru

Росія може визнати Придністров'я у разі втрати Молдовою свого суверенітету і статусу нейтральної країни

Російська Федерація може визнати Придністров'я у разі втрати Молдовою свого державного суверенітету і статусу нейтральної країни. Про це сьогодні на прес-конференції в Тирасполі заявив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ РФ Сергій Губарєв, що представляє Росію на переговорах по придністровському врегулюванню у форматі "5+2".

Він зазначив, що у разі втрати Молдовою суверенітету або нейтралітету Російська Федерація повернеться до питання про реалізацію Придністров'ям права на самовизначення. Кажучи про кінцеве врегулювання молдовсько-придністровських стосунків, Губарєв відзначив, що план повинні на основі компромісу виробити самі сторони конфлікту. За його словами, мета переговорів - будувати подальше співіснування Тирасполя і Кишинева, проте форму і модель повинні вирішувати Тирасполь і Кишинів.

Російський дипломат особливо підкреслив, що у кожному конкретному випадку врегулювання заморожених конфліктів повинне відбуватися за власним сценарієм. За його словами, не можна всі подібні ситуації кроїти по одному лекалу, і кожна з них має бути предметом ретельного аналізу і розробки конкретних рішень.

Читайте також: ЄС дозволив в'їзд на свою територію колишнім лідерам Придністров'я