ua en ru

Росія від імені ІДІЛ поширювала інформацію про "теракти" на фіналі ЛЧ в Києві, - СБУ

Росія від імені ІДІЛ поширювала інформацію про "теракти" на фіналі ЛЧ в Києві, - СБУ Фото: Олена Гітлянська (ssu.gov.ua)

СБУ закликає журналістів не поширювати сумнівні повідомлення від іноземних таблоїдів

Російська Федерація від імені терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) поширювала інформацію про "заплановані теракти" на фіналі Ліги чемпіонів в Києві. Про це у Facebook повідомила прес-секретар Служби безпеки України Олена Гітлянська.

"В одній із соціальних мереж з’явилися повідомлення від імені терористичної організації "Ісламська держава" про нібито заплановані на 26 травня у Києві терористичні атаки під час проведення фінального матчу Ліги чемпіонів УЄФА. Наші експерти, дослідивши ці повідомлення, встановили, що вони розміщувались з акаунтів, які не мають відношення до самого ІГІЛ", - написала вона.

Гітлянська зазначила, що такий інформаційний "вкид" було зроблено з метою залякати та посіяти паніку серед мешканців та гостей Києва. Крім того, вона закликала журналістів "не поширювати сумнівні повідомлення від іноземних таблоїдів, які було вигадано "за поребріком" (у РФ, - ред.)".

"СБУ робить все від неї залежне, щоб свято футболу відбулось мирно і спокійно", - додала вона.

Шановні журналісти! Закликаю вас не поширювати сумнівні повідомлення від іноземних таблоїдів, які було вигадано «за...

Опубліковано Гітлянською Оленою 23 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міністерстві внутрішніх справ (МВС) України оголосили підвищений рівень терористичної загрози до кінця заходів, пов'язаних із проведенням фіналу Ліги чемпіонів у Києві.