ua en ru

Росія фактично відмовила Україні в проведенні спостережного польоту, - український МЗС

Росія фактично відмовила Україні в проведенні спостережного польоту. Про це в ході брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Росія фактично відмовила Україні в проведенні спостережного польоту над російською територією за "Договором відкритого неба". Ми виходимо з того, що країна, яка хоче переконати своїх партнерів у відсутності "недобрих намірів", зазвичай не шукає приводів для ускладнення або перенесення наглядових заходів", - заявив дипломат.

За словами Перебийніса, минулого разу, у березні 2014 р., російська сторона також демонструвала прагнення перешкоджати здійсненню спостережного польоту.

"Минулого разу, коли Україна звернулась із запитом на проведення такого польоту, Росія дала дозвіл, але спробувала перешкоджати його проведенню, висунувши "кабальні" фінансові умови. Україна виконала ці умови і успішно провела такий політ у березні, який підтвердив побоювання української сторони про здійснення РФ військової діяльності поблизу кордонів", - заявив Перебийніс.

Нагадаємо, 21 травня Україна звернулася до РФ з проханням дозволити спостережний політ над російською територією, проте так і не отримала відповідь на запит.