ua en ru

Росія не буде виходити з мінського процесу у зв'язку з вбивством Захарченка, - Пєсков

Росія не буде виходити з мінського процесу у зв'язку з вбивством Захарченка, - Пєсков Фото: Олександр Захарченко (av-zakharchenko.su)

У Кремлі не коментують, хто може замінити Захарченка в "ДНР"

Російська Федерація (РФ) не буде виходити з мінського процесу у зв'язку з вбивством ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передають російські ЗМІ.

За його словами, Росія завжди говорила, що "реалізацію мінських домовленостей гальмує Київ", але російська сторона залишається відданою мінському процесу.

"Після терористичного акту дуже складно про щось говорити з українською стороною. Але ще раз повторюю, це не означає, що Росія виходить з мінського процесу", - сказав Пєсков.

На питання журналістів про те, хто міг би очолити "ДНР", Пєсков утримався від відповіді.

"Я не можу вам відповісти на це питання", - сказав прес-секретар президента РФ.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив про безальтернативність мінських угод для врегулювання ситуації на Донбасі. За словами Лаврова, мінські угоди "залишаються єдиним шляхом" для врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Лавров заявив про неможливість проведення зустрічі лідерів нормандського формату після загибелі ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка.

Додамо, що в результаті вибуху в кафе "Сепар" в центрі Донецька загинув ватажок бойовиків "ДНР" Захарченко і ще один чоловік. Також з пораненням був госпіталізований "глава Мінфіну ДНР" Олександр Тимофєєв.