ua en ru

У Росії затримали голову об'єднання вболівальників за бійки на Євро-2016

У Росії затримали голову об'єднання вболівальників за бійки на Євро-2016 Фото: Олександр Шпригін

Шпригіна затримали на конференції Російського футбольного союзу

У Москві на конференції Російського футбольного союзу співробітники ОМОНу затримали голову об'єднання вболівальників Олександра Шпригіна за організацію бійок і сутичок на Євро-2016 у Франції, передають російські ЗМІ.

Повідомляється, що поліцейські, які затримували Шпригіна, були в масках. Зазначимо, на конференції проходили вибори президента РФС, на яких перемогу знову отримав Віталій Мутко.

"ВОБ (Всеросійське об'єднання вболівальників, - ред.) довгі роки був партнером РФС, ми його підтримували організаційно, фінансово. Але ми повинні були реагувати після отримання таких реакцій від ФІФА та УЄФА. На чемпіонаті Європи у Франції ми бачили, що практично все правління ВОБ було затримано", - повідомив Мутко.

Зазначимо, російські футбольні фанати брали участь у вуличних заворушеннях в Марселі, після чого 20 осіб видворили з Франції, а троє росіян були засуджені до тюремних термінів від одного до двох років. Пізніше стало відомо, що лідер російських уболівальників був депортований з Франції вдруге за чотири дні.