ua en ru

У Росії присяжні виправдали сина Джемілєва за звинуваченням в умисному вбивстві

У Росії присяжні виправдали сина Джемілєва за звинуваченням в умисному вбивстві Фото: Хайсер Джемілєв

Присяжні визнали Джемілєва винним за звинуваченням у зберіганні зброї і боєприпасів, а також заподіяння смерті з необережності

У Росії суд присяжних виправдав сина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемільова, Хайсера, за звинуваченням у навмисному вбивстві. Про це у своєму Twitter повідомив адвокат Микола Полозов.

"Отже, мій підзахисний Хайсер Джемилов одноголосно виправданий присяжними за звинуваченням в умисному вбивстві з хуліганських мотивів", - написав Полозов.

Однак колегія присяжних визнала Джемілєва винним за звинуваченням у зберіганні зброї і боєприпасів, а також заподіяння смерті з необережності.

"У четвер відбудеться обговорення вердикту, після чого суд піде на винесення вироку", - додав адвокат.

Полозов також зазначив, що присяжні вирішили Хайсера Джемілєва гідною поблажливості за звинуваченням у розкраданні зброї і боєприпасів.

Нагадаємо, Хайсер Джемілєв засуджений в Україні за ненавмисне вбивство на 3 роки і 8 місяців, в Росію відправлений запит про його екстрадицію.

У травні 2013 р. Хайсер Джемілєв був затриманий в Бахчисараї за підозрою у вбивстві. Нібито Хайсер Джемілєв чистив у своєму будинку рушницю, і вона вистрілила. Куля влучила в чоловіка, який працював у саду. Загиблим виявився далекий родич заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза - Февзі Эдемов, який працював охоронцем в будинку Джемилевых. У нього залишилися дружина і дитина. Сам Хайсер Джемілєв дружив із загиблим.

Хайсеру Джемілєву висунули звинувачення за статтями КК РФ "Вбивство", "Незаконний обіг зброї" і "Розкрадання або вимагання зброї, боєприпасів, вибухових речовин".