ua en ru

Росії не дозволять внести зміни в угоду про ЗВТ між Україною та ЄС, - кандидат у єврокомісари

Кандидат у єврокомісари з питань зовнішньої торгівлі Сесілія Мальмстрем заявила, що Росії не дозволять внести зміни в угоду про створення зони вільної торгівлі між Євросоюзом та Україною.

Кандидат у єврокомісари з питань зовнішньої торгівлі Сесілія Мальмстрем заявила, що Росії не дозволять внести зміни в угоду про створення зони вільної торгівлі між Євросоюзом та Україною. Про це вона заявила 29 вересня в Брюсселі під час слухань у Європарламенті, що передують твердженням нового складу Європарламенту.

"Тільки Україна і ЄС можуть внести зміни в договір про асоціацію, але не Росія", - сказала вона. Майбутній єврокомісар висловила надію, що відстрочка реалізації угоди дозволить врегулювати всі існуючі суперечності.

За даними чиновників Євросоюзу, Росія хотіла б виключити з договору України і ЄС більше 2 тис. найменувань продуктів, які мають право на безмитний доступ на європейські ринки.

За інформацією з європейських дипломатичних кіл, Президент Росії Володимир Путін вперше отримає можливість обговорити питання угоди на саміті форуму "Азія - Європа", який пройде в Мілані 16-17 жовтня.

Нагадаємо, Рада Євросоюзу схвалила перенесення набуття чинності зони вільної торгівлі з Україною на кінець 2015 р.