ua en ru

Россільгоспнагляд виявив кишкову паличку в рибі з Норвегії

Співробітники Россільгоспнагляду в ході лабораторних досліджень виявили кишкову паличку в охолодженої форелі, зубатки і печінки мороженої тріски, що поставляються норвезькими компаніями. 

Співробітники Россільгоспнагляду в ході лабораторних досліджень виявили кишкову паличку в охолодженої форелі, зубатки і печінки мороженої тріски, що поставляються норвезькими компаніями. Про це РБК повідомили в прес-службі відомства.

Заражена риба була проведена підприємствами SF-53 (Frøyanes Senior), М 23 (M / S Nesbakk), H 107 (Brandasund Fiskeforedling AS).

"Беручи до уваги те, що підприємства М 23 і SF-53 допустили порушення одноразово, Россільгоспнагляд визнав можливим обмежитися попередженням компетентної служби Норвегії про неприпустимість порушення вимог і норм законодавства Росії і Митного союзу щодо безпеки харчової продукції, і ввести режим посиленого лабораторного контролю продукції цих підприємств з виявленої групи ризику", - зазначили у відомстві.

Підприємство H 107 не в перший раз допускає порушення, тому поставки з цього виробництва тимчасово обмежені. Таким чином, санкції торкнуться тільки охолодженої форелі з Норвегії.

Тижнем раніше фахівці Центральної лабораторії ФГБУ "Центр оцінки якості зерна" виявили 250 тонн неякісної плодоовочевої продукції, забрудненої пестицидами і нітратами. Співробітники Россільгоспнагляду з'ясували: яблука з Польщі, Італії, Литви та виноград з Туреччини і Болгарії містили шкідливі речовини. Про прийняття будь-яких конкретних санкцій тоді не повідомлялося.